Известие

Collapse
No announcement yet.

Признак на блокирал двигател?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от anton_caro Покажи съобщение
    Гледах в "Продава".
    Автомобили с боксери има, но двигателите са продадени.
    Стигнах до 12-а страница, днес продължавам.
    Звъннах на 10 морги във Варна, на 10 в Русе, почвам днес София... но ако до 20-ата морга нямам намерен двигател, спирам да звъня.

Италианеца нямал двигатели.

Казаха ми, че в Перник имало една морга, ама не се сещам как беше името...
    ето в тази тема в първия пост има телефони на едно момче което може и да има...позвъни, може да имаш късмет
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15669
    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Звъннах. Има 1.3 боксер.

Крис Ауто Варна имат двигател 1.6 боксер без скорости на цена 500 лв.
      Това е вторият намерен двигател.
      Но искат от мен да си намеря майстор, който да дойде и да ревизира двигателя - да отвори и да погледне. То е ясно, че няма да е коректно те да отварят и да ми казват, щото те го продават двигателя.
      Да го броя ли това за пробив? : )
      sigpic
      Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
      Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
      Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

Comment

Един младеж има с блъсната алфа.
        Може неговата алфа да ми стане донор.
        Май ще живея.
        sigpic

Comment

Тука преди няколко поста спомена , че тамън си искал да си идваш към България и.....

Не е ли по добре да намериш автовоз който пътува към България , да му платиш и да докараш цялата кола тук . Ще си спестиш разхода по пратка на двигателя ,и ще ти го сложат в България за по малко пари и ако е някой от фирмените сервизи със сигурност и по качествено , няма да се притесняваш и в какво състояние е двигателя , ако не е добре винаги може да се направи рекламация на човека от който е закупен ... тук ще могат да ти напаснат и друг мотор освен 1,6 ,а в край на сметка много вероятно да ти оправят и твоя !
          156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Искаха ми 500 евро да ми докарат колата.
            Уж бяха 400, ама не било 400, а 450 и като чуха, че и аз искам да пътувам, стана 500.
            Е, 500 евро е много пара.
            Все се надявам някой приятел да ми докара двигателя.

Сметката с платформа е такава -
            500 евро.
            Двигател - 600 лв.
            Монтаж 400 лв
            Общо 2000 лв

Без платформа /ремонт тук/
            Двигател 600 лв
            Един приятел трябва да го докара
            Монтаж 300 евро
            Общо 1300 лв.

Смяната на масло е на една цена, така че не я слагам.
            Двигателят ще се обслужва като се прибера, че тука са луди.

Може би сте прави да не се занимавам с глупости за 700 лв, ама мога да си дойда до България и да се занимавам с колата на края на септември. Пък ми се щеше да е направена.

Забравих да сложа и 150 евро за прибиране с колата на ход - щото ако прибера колата с платформа, няма да ги давам със сигурност. Да речем, че се прежала и пътувам с автобус - 50 евро.
            Май нещата станаха на кантар. Искам, не искам, 2000 лв си е ремонта.

В единия случай 2100 лв до септември с прибирането, в другия - 1600.

Трябва да помисля много добре за платформата, явно. Щото разликата се стопи на 500 лв.

Кво ли ви занимавам с моите перипетии, се чудя? Но общо взето сте единствените хора, дето знаете. Нали ви е ясно, че на майка ми не съм й казал : )
            Last edited by anton_caro; d.m.y г., 09:29.
            sigpic

Comment

Освен монтажа, може да включиш отваряне на двигателя, че така не знам как ще го сложиш Може да ти изпуши на 2-рата минута.
              Arena Coast Customs

Comment

Сега видях темата, на къде взима завой!
                В Кюстендил имам един приятел, който има много добър мотор 1.6. Сина му изора картофите с алфата и той купи нова за донор.Нямахме време да се занимаваме с мотора и сложихме новия. Въпросния мотор е поел малко от удара в дясната глава и е счупено зъбното колело, но си мисля, че няма поражение, защото върти нормално. В най-лошия случай, ще си сложиш твоята. Пича е международен шофьор така, че е много вероятно, директно да ти докара мотора. Бохем е и няма да ти вземе много пари.
                Телефона му е:0896728784 - Гената.
                Ако е за 1.4, имам много добър мотор, но не ти препоръчвам да правиш тая простотия, въпреки, че ще трябва да смениш само компа и да сложиш твоя дросел.
                Успех!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за информацията.
                  sigpic

Comment

Докарах се до положението да взимам двигател на няколко месеца след основен ремонт от кола, блъсната наскоро.

И си викам - баси, то тоя случай колко по-гаден е от моя.
                    Да налееш пари за основен ремонт и да те блъснат...

Леко капело масло от резбата на пробката за източване на маслото, ама като ги блъснали, били прескочили през един бордюр, няма сцепено по картера, само може да трябва да се върже с калчища пробката..хаха.
                    Това нали не е проблем?
                    Last edited by anton_caro; d.m.y г., 13:27.
                    sigpic

Comment

на самата пробка има една уплътнителна шайба която се казва дифтунга. при нас е медна, ако пропуска, се сменя с нова или старата се нагрява до червено с горелка и се връща на място като изстине. по-скоро трябва да те притеснява дали ремонта на двигателя е бил успешен.

ПП
                      нашите картери са тенекиени, не се цепят а се сгъват и се случва понякога да запушат хобота на маслената помпа. двигателя като няма масло е ясно какво става.
                      Last edited by kolev; d.m.y г., 13:37.
                      точка

Comment

Това вече майсторите ще кажат, като отиде двигателя при тях. Така, гледайки на колата, нищо не мога да кажа.
                        Пали. Чува се звук, поне съм сигурен, че не е като в Мъже в черно две мишки да въртят педали и колата да се движи...
                        sigpic

Comment

стискаме палци всичко да е наред с двг-то и да имаш работеща кола
                          точка

Comment

И аз много се надявам, че ми побеля косата.

Благодаря на всички за съдействието и подкрепата.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от anton_caro Покажи съобщение
                              Леко капело масло от резбата на пробката за източване на маслото, ама като ги блъснали, били прескочили през един бордюр, няма сцепено по картера, само може да трябва да се върже с калчища пробката..хаха.
                              Това нали не е проблем?
                              Проблем е, само, че за картера. 100% от заораването картера е подбит в най-ниската си част, откъдето маслената помпа смуче масло. 95% от боксерите умират от това. В оригинален вид смукателя на помпата е само на 6-7мм от дъното на картера и когато дори и леко му се подбие дъното помпата не може да засмуче достатъчно масло и при високи обороти мотора няма достатъчно мазане. След това мотора блокира.
                              Та е хубава да се свали картера (много лесно става това) и да се ударят няколко чука по дъното на картера.
                              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 13:13.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Ремонт в Словакия - да ви призная, ако купя двигател, дето има нужда от какъвто и да е елементарен ремонт, не мога да съм сигурен, че ще излезе рентабилно в словакия.
                                Тия хора ми взеха 300 евра за един предпазен колан, схващате ли?
                                Отказвам се да транспортирам двигател в Братислава.
                                Щото не намерих двигател без забележка. Поне до момента.
                                Минавам на вариант да си транспортирам колата до София. В България монтажи-демонтажи и двигател трябва да влязат в графата до 1000 лв.
                                Мога да си купя кола за 2000 лв с тези пари, които ще дам за ремонт по алфата - но - ще трябва да дам още поне 1000 за гуми и другите щуротии.
                                Пък като я ремонтирам, мога да я покарам още година-две-три и тогава да купя друга. Така или иначе колите вече са евтини. Гледах едни 147 дизел за под 10000 лв.

Та ... ще търся транспорт до софия.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X